fredag 2 mars 2018

Ricekrispiecookies

Ricekrispiecookies 




Du behöver:

 200g smält smör
2 dl strösocker
1½ msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O´boypulver
6 dl mixade havregryn
3 msk kallt kaffe
1 msk grädde


250 g  mjölkchoklad att smälta och doppa i.

Crisp:

100 g  mjölkchoklad
3 dl Ricekrispies

Mixa havregrynen fint med mixer eller en matberedare.
Häll i resten av ingredienserna i matberedaren och blanda ihop allt till en lös smet.
Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar så att smeten stelnar.
Rulla sedan till bollar som du plattar till.
Lägg i frysen en stund eller kyl i minst 2 timmar.

Doppa dina kakor i chokladen som du smält, du behöver inte doppa hela ovansidan då den ska täckas med Ricekrispie och chokladröran. 
I samma skål som den smälta chokladen kan du smälta resten av chokladen och tillsätta ricekrispies och röra om ordentligt men försiktigt. 
Klicka ut röran på varje kaka, kyl någon timme innan du avnjuter kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar