måndag 7 augusti 2017

Kycklingkebab

Kycklingkebab i pitabröd med sallad vit och röd kebabsås


Kebaben kommer från Mellanöstern där det finns en lång tradition av att servera grillat kött tillsammans med bröd. Det vanligaste är att man grillar ett kryddigt kött på spett men vi känner nog bäst till Döner kebab. Döner kebab (från turkiskans ord för att snurra) är malet eller skivat kött, ister och kryddor som pressats samman till en cylinder vilken roterande grillas i en kebabmaskin. Tunna remsor av köttet skärs av när det är färdigt(wikipedia).

Jag gjorde en enklare och betydligt nyttigare variant. Jag använde kycklingfilé som jag skar tunt tunt tunt och marinerade i: paprikapulver, pressad vitlök, rapsolja, salt och svartpeppar.

Vitkebabsås 
1dl gräddfil
1dl filmjölk
Italiensk salladskrydda 
Cayenne peppar 
Salt

Röd kebabsås
Ajvar Relish
Tomatpuré
Rapsolja
Samtal oelek
Salt
Svartpeppar 

Först gjorde jag ordning såserna så de fick dra och smakas av under dagen.
Medan pitabröden var i ugnen fräste jag på kebaben och skar upp grönsakerna. 
Snabbt och enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar