tisdag 27 december 2016

Mascarponedessert med syrlig hallonsås

Mascarponedessert med syrlig hallonsås 

En perfekt nyårs efterrätt är denna himmelska, sammetslena, fluffiga och underbara dessert.
Den friska och lätt söta fluffet gör sig perfekt till den syrliga hallonsåsen. 

Vispa 2 äggulor med 0.5dl socker.
Vispa äggvitorna hårt i en annan skål.
Vispa nu 250 Mascarpone i en tredje skål.
Blanda nu samman allting försiktigt och tillsätt 2tsk vaniljsocker.
Ställ i kylen ett par timmar.

Känns detta krångligt kan man göra det lite enklare.
Vispa 2dl grädde hårt. Vispa 250g Mascarpone hårt. Vänd ihop och tillsätt 2tsk vaniljsocker. Ta da! 

Koka upp dina hallon 250 med 1dl vatten och 1-2msk socker. Låt koka 10 minuter, till något tjockare konsistens. Mixa med stavmixer om det behövs och sila bort fröna.
Låt hallonsåsen svalna något och ringla över Mascarpone fluffet innan servering.
Red av hallonsåsen med lite potatismjöl om du tycker den är för lös.
Lycka till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar