lördag 3 december 2016

Apelsin och vitchoklad tryffel

Apelsin och vitchoklad tryffel


Du behöver :
60g smör
Rivet skal från lite mer än 1/2 apelsin
3msk grädde
1tsk apelsinjuice extrakt
2tsk saft från apelsin 
4msk strösocker 
Lite orange karamellfärg 
400g krossad vit choklad 
Florsocker att rulla tryfflarna i.

Gör så här:
Smält smöret och låt det bli varmt. Häll ner alla ingredienser utom chokladen. Värm upp och låt stå 1 minut. Hacka chokladen ordentligt och rör ner den till att all choklad har smält. Häll upp i en Djuptallrikar eller liknande och kyl några timmar.
Forma tryfflar genom att skrapa upp smet med hjälp av en tesked och gör små bollar med fingrar eller bara med hjälp av två teskedar.
Kyl i några timmar sedan rullar du tryfflar na i florsocker.
Håller över en vecka i kylen. Ta fram en stund innan servering för bästa smakupplevelsen. 
Supergott till kaffet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar