tisdag 30 augusti 2016

Sura Rödvinbärsremmar

Sura Rödvinbärsremmar

  
 





DU BEHÖVER:
3-4 dl Rödvinbär
10 Gelatinblad
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit allternativt glukossirap
1.5 dl Vatten
 0.5tsk citronsyra
Stösslet
1.5 dl Strösocker
1 tsk Citronsyra (mortla gärna)
GÖR SÅ HÄR:Mixa bären och passera sedan genom en finmaskig sil ner i en kastrull.
Blötlägg gelatinbladen i 10 minuter
Blanda alla ingredienser (utom gelatinet) med purén i en liten kastrull. Låt det koka i ca 5 min.
Tillsätt gelatin bladen och rör tills dom har smält helt.
Pensla olja på en plåt och lägg på ett bakplåtspapper, pensla även uppe på papperet.
Häll blandningen på plåten och låt den stå i rumstemperatur tills den stelnat helt, helst över natten.
När du ser att du kan skära dom i remsor och lyfta bort dom på plåten så lägger du dom på galler och låter dom torka ytterligare några timmar, helst över natten.
De måste vara helt torra innan du doppar dom i sockerblandningen. Annars kommer sockret smälta.
Vänd dom nu i sockerblandningen och lägg tillbaka dom på gallret, efter ett par timmar kan du rulla ihop dem och förvara dem i glasburkar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar