onsdag 16 mars 2016

Frallor

Frallor



Dessa frallor är så där syndigt goda, så goda att jag inte riktigt kunde vänta med att ta fram smöret och provsmaka dem innan de svalnat. Ni vet när brödet är så varmt så allt smör smälter och rinner av innan man hinner ta första tuggan.
Det är egentligen inget speciellt bröd men när det är enkelt att baka och inte tar hela dagen och ändå blir så här gott då känns det lättsamt och roligt.



Fyll en bunke med 5dl fingervarmt vatten.
Smula ner 50g jäst och rör i 2msk sirap. 
Rör om och låt det stå i 1-2 minuter. 
Rör ner 3 msk rapsolja
-"- 2dl grahamsmjöl
-"- 2tsk salt
-"- ca 10 dl vetemjöl
Knåda väl, lägg över plastfolie och låt jäsa 30 minuter.
Dela degen i 80g stora bullar som du knådar väl, lägg ut på ugnsplåt ar med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med vatten, strö över sesamfrön och grädda i ugnen som ska vara 250 grader när du ställer in plåten men sänk till 200 grader efter du stängt luckan.
Grädda till de får en gyllenbrun färg.

Njut och försiktigt så du inte bränner dig när du smakar;0)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar