söndag 7 februari 2016

My own Nutella!

NUTELLA




Allt du behöver:

150g Hasselnötter 
400 Ljuschoklad
1/2 l Grädde
100g Smör

Sprid ut nötterna på en ugnsplåt, de ska inte nudda varandra för då bränns de. Rosta i mitten av ugnen som ska vara 200 °C, i ca 5-7 minuter.
Häll ut nötterna i en ren kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra till allt skal lossnat. Häll sedan ner nötterna I en mixer och Mixa till de nästan är som mjöl eller att du ser att oljan trängt ut.

Koka upp grädden och ta av spisen. Hacka chokladen och rör ner den i grädden.
Tärna smöret och blanda ihop till en jämn smet.
Använd en spatel / slickepott och rör ner chokladsmeten i mixern med nötmjölet och Mixa till allt är ihop blandat.
Kyl väl.
Förvaras i glasburkar med lock i kylen. Håller ca 20 dagar.

Nu har du en härlig Nutella att njuta av helt utan dåligt samvete över skövling av skogar och den ohälsosamma palmolja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar