torsdag 11 februari 2016

Bakad potatis

Bakad potatis
Inte så mycket till recept egentligen men lite inspiration kanske.




Potatisarna tvättade jag, klädde med folie och skar ett djupt kors i. Precis i den ordningen också. Det ska vara öppetför att låta vätskan i potatisen ånga ut annars blir skalet blött och inte knaprigt och gyllbrunt.

Lägg potatisarna på en plåt med snittytan uppåt. Ugnen ska vara 225°c och det tar ca 1-1.5tim innan de är mjuka helt igenom.
Innan du lägger upp dem på tallrikar kan du med hjälp av handduk eller grytlappar klämma nerpå potatisarna så den fina snittytan kommer fram och de blir enklare att äta.

Räkröra 6pers
0.5-1 röd lök
0.5-1 burk Röd rom
1 burk (400g) räkor i lake
0.5dl majonnäs 
1.5dl cream fraiche eller gräddfil
2tsk citronsaft
Salt
Vitpeppar 
Häll bort vätskan från räkorna, inte så noga för det sitter mycket smak i lake. 
Hacka den röda löken superfint, kanske du kan använda mixern.
Blanda samman allting och smaksätt med salt och vitpeppar.

Kräftröra
1dm Purjolök 
2msk dill
1 burk kräftstjärtar  (400g)
0.5dl majonnäs 
1.5dl cream fraiche 
Aromat
Vitpeppar 
Du gör på samma sätt som åvan men smakar av med aromatisk och vitpeppar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar