torsdag 28 januari 2016

Pizzabullar

Pizzabullar

Det perfekta lunchen eller rejälare mellanmålet att ta med sig till skidbacken, pulkabacken eller ut på isen.



Du behöver: 

Smördeg
Skinka
Ost
Tomatpuré 2msk
Ketchup 1dl
1msk rapsolja
0.5dl vatten
Salt
Peppar
Oregano

Gör så här:
Vispa ihop ketchupen, tomatpurén, oljan, vattnet och smaksätt med salt, peppar och Oregano. 
Kavla smördegsplattorna försiktigt på längden.
Använd en bröd pensel och pensla på tomatsåsen.
Finhacka osten och Skinkan som du strör på plattorna. Rulla ihop, dela på mitten och lägg ner med snittytan neråt i bullformar.
Grädda i mitten av ugnen som är 200 grader, i ca 30 minuter.

Detta är en barnvänlig variant, typ Vesuvio men vill man går tomatsåsen precis som innehållet att variera i oändlighet. 
Kanske med en starkare korv eller en kryddig ost kan du göra ett vuxnare mellanmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar