onsdag 13 januari 2016

Mandellkubb

Mandelkubb

Jag kan än idag minnas när jag var liten och blev bjuden på Kubb. Jag upplevde  någon slags "hatkärlek" till dem. De är lite torra men ändå fantastiskt goda. Bäst av allt var när man fick ett glas mjölk till och kunde doppa dem. Måste ju vara den enda gången i världshistorien man blev besviken som barn om någon dukade fram saft istället för mjölk.

30 Mandelkubb
Håll till godo!

UPPDATERAR RECEPTET. KOMMER INOM KORT!
Pärlsocker till garnering

Smält smöret och låt svalna något, blanda samman alla blöta ingredienserna i en skål.
Blanda samman alla torra ingredienser utom pärlsocker i en skål.
Blanda samman allting väl. Knåda ihop degen på ett mjölat bakbord.
Knåda ut degen och dela den i 2 delar. Rulla ut dem till ca 30 cm långa längder. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar.
Doppa snittar an i pärlsocker.
Grädda ett hack under mitten av ugnen i ca 12 minuter i en ugn som är 225 grader varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar