onsdag 6 januari 2016

Hallonfluff en dessert

Hallonfluff

En fantastiskt enkel och lite nyttig efterrätt till barn och vuxna.
Kesella precis som kvarg innehåller en hel del proteiner. Protein ingår i kroppens alla vävnadsceller. Dessutom består hormoner, enzymer och viktiga delar i immunförsvaret av proteiner. Protein är därför viktigt för hela kroppens funktion.
Muskler består faktiskt huvudsakligen av protein. Många som vill bygga muskler äter därför stora mängder protein. Men överskottet behöver inte bli muskler utan kan också användas som energikälla eller lagras in i kroppens fettreserv. Många är rädda att inte få i sig tillräckligt mycket protein. Men faktum är att nästan alla får i sig mer protein än de behöver, eftersom protein finns i större eller mindre mängd i nästan all mat (livsmedelsverket).

Hallonfluff
2dl kesella eller naturell kvarg.
2dl frusna eller färska hallon.
Lite rivet limeskal.
1 äggvita
2msk florsocker.
Kör i blendern till allt är ihop blandat. 
Dekorera med hallon och kanske en liten klick glass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar