söndag 13 december 2015

Syrliga Citronremmar

Syrliga Citronremmar 
😹 



5tsk  gelatinpulver eller 10 gelatinblad
1 dl  syrlig lemon curd
2,5  citroner, rivet skal2,5 msk  citronsaft
1,5 dl  strösocker
0.5tsk vaniljsocker 
0,5 dl  vit sirap
1,5 dl  vatten
0,5 tsk  citronsyra ev. ett par droppar gul karamellfĂ€rg
 matolja
GARNERING strösocker citronsyra

Gör sÄ hÀr:

Börja med att lĂ€gga gelatinpulvret- eller bladen i kallt vatten. KlĂ€ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper som du penslar med matolja. Koka upp ingredienserna utom gelantinet i en kastrull. LĂ„t stormkoka i 5-6 minuter, till smeten har blivit lite tjockare. Tag bort frĂ„n vĂ€rmen och tillsĂ€tt gelatinet. Rör om ordentligt tills gelatinet smĂ€lt.HĂ€ll ut smeten pĂ„ bakplĂ„tspappret, se till sĂ„ att plĂ„ten stĂ„r pĂ„ ett plant underlag. Bred ut smeten sĂ„ att den tĂ€cker hela bakplĂ„tspappret. LĂ„t stĂ„ och torka i rumstemperatur över natten. Pensla en vass kniv med olja och skĂ€r upp 2 cm breda remmar. Doppa dem i strösocker som du blandat med citronsyra. LĂ€gg remmarna pĂ„ ett bakplĂ„tspapper, rulla ej ihop dem. LĂ„t vila minst 2 h innan du rullar ihop dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar