onsdag 7 oktober 2015

Kanelkladdkaka med äppelgrädde

Kanelkladdkaka med äppelgrädde 

Rekonstruerad äppelpaj kan man nog kalla det. Hjärnan spelar ett litet spratt med munnen eller kanske tvärtom. Det smakar lite som äppelpaj men konsistensen är helt annorlunda.


Ingredienser
4 1/2 dl strösocker 2 1/4 dl vetemjöl 3 ägg 4 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 135 g smält margarin eller smör och 4 tsk kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om det är en varmluftsugn).

Smöra en form med löstagbar kant.

Blanda ihop ingredienserna försiktigt utan att vispa.

Häll smeten i formen.

Grädda i 25 minuter i mitten av ugnen.
Äppelgrädde 
Vispa grädde och tillsätt äppelmos eller nykokta stampade/mosade äpplen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar