lördag 17 oktober 2015

Bounty pokecake

Bounty pokecake
Myteriet på Bounty var en händelse som utspelade sig ombord på Royal Navy-skeppet HMS Bounty den 28 april 1789
HMS Bounty var ett brittiskt fartyg som 1787 avseglade från England till Tahiti, för att samla in plantor från ett speciellt träd. På vägen tillbaka inträffade det kända myteriet.... (Wikipedia) Nu var det dock en helt annan Bounty jag tänkte på, så håll till godo!


Du behöver:

KAKAN
4,5 dl socker4 dl vetemjöl1,5 tsk vaniljsocker3 tsk bakpulver4,5 msk kakao3 st ägg225 gram smält smör eller margarin2,25 dl kokande vatten

SMÖRKRÄMEN225 gram smör eller margarin4 dl florsocker2 st ägg1 paket  kokos

KOLASÅSEN
1dl grädde
1dl socker
1dl sirap

GARNERINGEN
150 g ljus blockchoklad1,5 msk kokosolja alternativt rapsolja

Gör så här:
  1.  Vispa ägg och socker, tillsätt torrvarorna därefter smör och vatten.
  1. Grädda kakan i en långpanna  eller i en rund springform med bakplåtspapper eller smord. Ugnen ska vara 175 grader varm och efter 15-20 min ( i långpanna) (30 min i springform) är kakan klar. Låt kakan svalna.
  2. Koka ihop ingredienserna till kolasåsen. Gör några små hål i kakan och häll över nästan all kolasås så det rinner ner i hålen och låt det hela svalna.
  1. Smält smöret till smörkrämen eller använd mjukt, rumsvarmt smör och rör ner resten av ingredienserna. Rör ner resten av kolasåsen och bred över den kalla kakan.
  1. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Kyl väl och skär upp i små rutor eller tårtbitar om du gjort en tårtmodell!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar