lördag 5 september 2015

Friterad glass

Friterad glass

I somras när familjen var på Urkult i Näsåker såg min mellersta son en skyllt om Friterad glass, det där gick han och funderade på länge. Hur kan man fritera glass, smälter den inte och hur äter man den?!
Efter en massa funderingar, vågade han prova, han älskade det och har pratat om det sedan dess.

Idag den 5 september fyller han 10 år, så nu ville jag så gärna att vi provade att göra detta hemma. Inte riktigt samma WOW-faktor, så jag får nog prova fler recept innan jag ger upp.

Det var verkligen jättegott, men inte det rätta krispet. Jag behöver nog högre temperatur på oljan i fritösen nästa gång.


 

Det hela är väldigt enkelt. Knåda ihop en helt vanlig pajdeg men tillsätt 0.5 dl socker och 1 tsk kanel.
Kavla ut din pajdeg tunt som tusan och skopa ut rejäla glasskopor med jämna mellanrum. Skär ut degen runt varje glasskula och knåda ihop degen runt kulan. Vira in i lite alu folie och kasta snabbt in i frysen.
Jobba snabbt så glassen inte smälter.
Efter några timmar i frysen är de redo att fritera. Ta av folien först bara.
Servera gärna med varm hjortronsylt. Jag rullade mina i lite socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar