tisdag 11 augusti 2015

Blåbärspaj

Blåbärspaj 
Blåbärspaj  är en utav de få frukt eller bärpajer jag tycker om då varma bär eller frukter inte är min grej. Denna paj är däremot  någonting jag kan längta efter. Visst kan jag fuska lite och göra den på frusna bär, men ingenting  går upp emot nyplockade blåbär. 
Denna paj är gjort på en halv sats vetedeg, den andra halvan blev det Kardemumma  bullar av.

När vete degen jäst kavlar du ut ungefär 1/3 av degen och täcker en ugsplåt med höga kanter.
Grädda i mitten av ugnen, 200°c i ca 10 minuter.
Ta ut plåten häll över ca 1-1,5l blåbär. Strö över 2dl potatismjöl och 1,5dl socker.
Kavla och skär ut remsor som du lägger över i ett rutmönster grädda sedan till en gyllenbrun färg.
Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar