lördag 7 februari 2015

Samosas med Chutney eller Rajta och Sallad


SAMOSA
med Chutney eller Raijta och sallad.

Samosan serveras ofta som förrätt med chutney. Den förekommer i flera länder och är populär i sydvästra och centrala Asien och i Afrika. Den vegetariska samosan är vanlig i norra Indien medan den köttfyllda samosan är vanligare i västra Indien (Wikipedia).

Samosas kan innehålla lite av varje, som grönsaker, linser eller potatis men framförallt ska de vara kryddiga.





Du behöver:
Filodeg
Frityrolja

Garam masala kryddmix- finns vid den asiatiska avdelningen i butik
vitlök
röd chili
gul lök
potatis
broccoli
kyckling
purjolök
Gör så här:
Skala och tärna potatisen, koka i saltat vatten, dela upp broccolin och lägg ner i samma kastrull när potatisen i stort sätt är klar. 
Häll bort vattnet och stampa, låt stå medan du gör det andra.

Finhacka vitlök och chilin, smörstek på lågvärme medan du finhackar alla andra ingredienser även kycklingen. Smörstek allting på medelhögvärme och tillsätt kryddmixen och häll på lite vatten. Låt puttra på till kycklingen är tillagad och vattnet har kokat bort.
Nu blandar du samman detta med potatis och broccoli stampet. Låt svalna.

Raijta
Riv gurka och kläm ur vattnet
Pressa vitlök
Hacka mynta
Blanda ihop detta i turkisk youghurt
salta och smaka av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar