söndag 28 september 2014

Pepprig kycklingwok

Pepprig kycklingwok







Du behöver:
1 gul lök
1 morot
1 kg kycklingfiléer
1 paprika
3 msk sesamolja
3 msk soja
massor med nymalen svartpeppar
salt
1 frp äggnudlar (250g)

Gör så här:
Koka upp en kastrull med saltat vatten och förkoka nudlarna ca 3 minut, slå sedan bort vattnet och låt stå medan du gör det andra.

Skär upp kycklingfiléerna i supertunna strimlor.
Hetta upp en wokpanna eller en vanlig stekpanna med höga kanter och lägg ner din sesamolja och kycklingbitarna. Rör om ordentligt.
Strimla löken och moroten. Häll ner i pannan. Fortsätt att röra om kraftigt.
Häll på sojan tillsammans med svartpepparn och saltet.

När kycklingen är helt genomstekt och löken är mjuk och fin är det dags att lägg i nudlarna och den strimlade paprikan.
Smaksätt e.v. med mer svartpeppar, salt soja eller sesamolja. Prova dig fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar