lördag 13 september 2014

Pad Thai

Pad Thai

I alla fall Pad Thai (typish). Jag har inga som helst kunskaper i det asiatiska köket och jag har också förstått det som att vi västerlänningar inbillar oss att vi kan härma den Thailändska kokkonsten men inte på långa vägar kan få till samma djup i smakerna.
Så jag tänker inte alls påstå att detta är någon Pad Thai, så det får bli en Pad Thai Typish.

Hur som helst var det en god maträtt med mycket smak.







Du behöver:
0.5 kg Kycklingfiléer
250 g äggnudlar
1-2 morötter
3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 frp böngroddar
1 dl rapsolja
salt
2 tsk socker
6-7 st nymalna svartpepparkorn
3 ägg
3 tsk sambal oelek
1 dl soja
1 röd chili (med kärnor)
2 dl cashewnötter
5 dl vatten
1 stam broccoli

Gör så här:
*Strimla kycklingfiléerna, lägg ner i en het stekpanna med höga kanter, eller en wokpanna, tillsammans med oljan och den fint skivade vitlöksklyftorna och chilin.

*Tvätta och strimla alla grönsaker medan kycklingen puttrar.

*Lägg nu ner äggnudlarna i pannan och häll på vattnet, sojan och sambal oeleken.

*När nudlarna strax är klara är det dags att lägga ner alla grönsakerna och smaksätta med saltet, sockret och svartpepparn. Kanske mer soja eller sambal om man vill.

*Sist av allt vispar du upp äggen lite och häller över. Rör om ordentligt och stäng av värmen. Grönsakerna ska fortfarande vara krispiga.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar