söndag 7 september 2014

Chili och Vitlökkyckling med Couscous och Vitlöksyoghurt

Chili och Vitlökschili med Couscous med Vitlöksyoghurt





1dl Rapsolja
4-5 Schalottenlök
2 Rödchili (utan kärnor för en mer barnvänlig variant)
1 Hönsbuljongtärning
2 Tsk Sambal oelek
1 Msk Tomatpuré
1 Nypa Socker
   Salt
1 Kg Kyckling
1 näve hackad färsk Persilja
1 röd Paprika
1 grön Paprika 

Grovhacka löken och chilin som du bryner i oljan. Skär upp kycklingen strimlor eller eller bitar. Bryn på och tillsätt sambal oeleken och tomatpurén. Grovhacka paprikan och persiljan, men vänta med att lägga ner paprikan till sist. 

Medan detta puttrar på medelhög värme är det dags att göra Yoghurten.

Vitlöksyohurt
1 liten frp Matyoghurt
2 st Vitlöksklyftor
Aromat efter smak
1 nypa socker
Hackad Persilja

Pressa vitlöksklyftorna och blanda ner i yoghurten, blanda samman de andra ingredienserna och smaka av.

Koka Couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. När Yoghurten och Couscousen är klar så är kycklingen med all sannolikhet också klar. Blanda ner Paprikan precis innan servering för att behålla krispigheten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar