fredag 22 augusti 2014

Twixkaka

TWIXKAKA!


(Lånad bild)


Du behöver:
1 ugnssäker form i ca 20*30 cm
Botten:
4dl vetemjöl
1/2dl strösocker
125g rumstempurerat smör
Kola:
175g smör
2dl socker
3dl grädde
1/2dl ljus sirap 
Garnering:
200g ljuschoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Blanda ihop samtliga ingredienser till botten.Tryck sedan ut degen i en ugnsformen
och grädda i ca 20 minuter.Rör sedan ner alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig)Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt.
Smält chokladen över ett vattenbad och bred ut detta över den svala kolafyllningen.
Låt stå svalt.  Skär bitar med en vass kniv  så fort chokladen på kakan stannat till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar