lördag 30 augusti 2014

Mustig Höstgryta

En Mustig, Höstig Tjottablänggryta!

När det börjar bli mörkare och kallare ute är det dags för soppor och grytor, gärna lite starkare så de värmer upp ordentligt efter en kall arbetsdag.

Jag hittade recept på en gryta som lät helt fantastiskt gott.
Södra Stations mustiga köttgryta.

http://www.landleyskok.se/recept/sodra-stations-mustiga-kottgryta.html
(Här hittar du Orginalreceptet)

Den fick det bli, men som vanligt har jag gjort om receptet lite ;P




Hemma hos oss måste vi ha så stora bitar att ett Blindstyre kan peta bort, om den inte tycker om ;P





DU BEHÖVER:
1kg av nötstek fransyska eller Ytterlår
3 vitlöksklyftor
1 stor gullök
4 morötter
4 dl porter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk skånsk senap
1 msk sambal oelek
3 msk lingonsylt
3 msk tomatpuré
2 dl chilisauce
2 dl grädde
2 msk ljus redning
salt, peppar, persilja, 
1 paket bacon
260g /1 frp kryddig korv, ex Merguez
5-7 skivade färska champinjoner

GÖR SÅ HÄR:1. Ansa köttet och skär till mindre bitar. Hetta upp smör i en stor gryta. Skala löken och dela i grova bitar. Lägg i dessa i smöret samt  de hackade vitlöksklyftorna. Bryn löken på låg värme och lägg sedan i köttet. Se till att köttet får stekyta på alla sidor. Lägg sedan i hackad morot och häll på portern. Rör ner senap, vinäger, sambal oelek och lingonsylt. Lägg på locket och låt puttra på låg värme i ca 1 tim
2. Hetta upp en stekpanna med smör. Lägg i de skivade champinjonerna och fräs dem ett par minuter. Klipp baconet till ca 2 cm tjocka remsor och ha ner dessa samt mindre korvbitar i pannan. Fräs till baconet inte längre är sladdrigt. Vänd sedan ner allt i grytan och ha i grädde och rör ner redningen. Krydda och låt puttra ytterligare ca 30-40 minuter under lock på svag värme. Servera med en god Chutney och Potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar