söndag 10 augusti 2014

Krusbärspaj med Vaniljsås

Krusbärspaj med Vaniljsås




Krusbärspaj

8 dl krusbär (använder du frysta bär så strö över 1 tsk potatismjöl i formen)
0,5dl strösocker
Smuldeg: 100 gram smör
3 dl vanligt vetemjöl
3 msk strösocker

Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en pajform 
Fördela och bred ut bär i botten och strö över sockret.
Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
Bred ut i ett jämnt lager över bären och grädda pajen i ca 20 minuter.


Vaniljsås
1vaniljstång
2dl Grädde
2dl Mjölk
1dl strösocker
4st äggulor
  1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och lägg ner den i kastrullen. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar