söndag 29 juni 2014

Vitlök och ört kyckling med ris och vitlöksbröd.

Vitlök och örtkyckling

En riktig hittepå gryta.









Skär upp 1kg kycklingfiléer till strimlor samt 1 gulök och låt fräsa i rikligt med smör till kyckling nästan är helt tillagad.
Lägg över löken och kycklingen i en smörad ugnsfast form.

Fyll mixern med
1msk rapsolja
salt
grovmalen svartpeppar
1 kruka bladpersilja eller en näve
1/2 kruka basilika
3 klyftor vitlök
Mixa till en pasta/massa.

Blanda med  3dl grädde och rör om ordentligt och häll över kycklingen. Låt stå i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 200 grader.

Under tiden kokar du riset och gör vitlöksbrödet.!

Vitlöksbrödet tycker jag att man gör enklast genom att köpa bak off baguetter och sedan lägger ner små bitar av ca 50 g smör (ej margarin) i mixern tillsammans med 2 msk rapsolja, salt efter smak och ca 3 vitlöksklyftor. Mixa ordentligt bred på i mitten av baguetterna och lite uppe på innan gräddning.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar