lördag 21 juni 2014

Knock you Naked Brownie

Knock you Naked Brownie

Så kallas en variant av Brownie jag dök på på Google+. 

Brownien är helt sanslöst syndigt god. Kakan är gjord på en Browniebotten med kolasås och smält choklad i mitten och ett Brownie lock. Kakan är snuskigt söt och lite mäktig och ätes under eget ansvar då sockerchock, paltkoma eller en mini hjärtinfarkt kan infinna sig efter måltid.

En riktig geggamoja som ska serveras med vaniljglass.









Brownie
125 g mörk choklad
100 g smör
Smält samman på låg värme.
Blanda i:
3 dl socker
2 st ägg
2 smk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl

Blanda samman alltihopa. Smöra en spring form och bred ut 1/2 av Brownie smeten.
Grädda ca 20 minuter, i mitten av ugnen som är 150 g C.

Medan botten gräddas kan du göra kolasåsen.

Värm 2dl grädde på svag värme och lägg ner 2 frp Werthers orginal (den mjuka sorten). Låt allting smälta och rör om väl till det är en slät kolakräm/sås.

När botten är färdig, tar du ut den ur ugnen och försiktigt häller över kolasåsen och river ca 100 g choklad över. 

Till sist lägger du den sista delen av Brownie smeten i en spritspåse och spritsar ut över din kaka, spritsa kanterna först.

Grädda ytterligare ca 30 minuter, eller till kakan verkar klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar