torsdag 22 maj 2014

Skaldjur och fisk lasagne

Skaldjur och fisk lasagne!

Begreppet lasagne al forno används ibland i menyer på krogar och betyder "lasagne från/vid ugnen".
Familjen Dafgård var först i Sverige med att sälja fryst lasagne i mitten av 1980-talet.
Som vi alla vet är Lasagne  katten Gustafs favoriträtt.





Du behöver:
1/2pkt lasagneplattor eller egengjord pasta.
1msk smör att smörja formen med.
2msk rapsolja till stekning.
1 röd chili
1/2 purjolök
2 morötter
1/2 frp crabbsticks
1/2 frp räkor
1frp torsk
1fiskbuljong tärning
1 grönsaksbuljong tärning
1dl tomatpuré
1 stor näve krus persilja
1dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
3dl grädde
1dl chilisås
vitpeppar
salt
ost att riva på

Gör så här:
  • Skölj och rensa ur fröna ur chilifrukten, skala och skölj morötterna samt purjolöken.
  • Skiva alltsammans.
  • Häll i rapsoljan i en stekpanna och bryn på grönsakerna och chilin i ca 2 minuter på låg värme.
  • Lägg i buljongtärningarna och häll på 5dl vatten.
  • När vattnet kokar och buljongen är upplöst kan du lägga ner torsken om den är frusen, annars väntar du med den och skaldjuren till sist.
  • Blanda ner alla ingredienser och låt reducera.
  • Lägg ner torsken och skaldjuren när du stängt av värmen.
  • Rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt mer av något om så önskas. 


  • Smöra en ugnsfastform ca 20*30cm
  • Lägg lasagneplattor i botten och sedan på med "skaldjursröran", sedan plattor igen.... Ja detta moment känner ni igen. Lägg aldrig plattor överst. Avsluta alltid med "röran/såsen"
  • Toppa alltsammans med ost av valfri sort.
  • In i ugnen som är 175 grader varm i ca 30 minuter, höj sedan värmen till 250 grader och låt stå inne ca 5 minuter eller till lasagnen fått en fin färg.


Serveras med Vitlöks majonäs och en krispig sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar