lördag 24 maj 2014

Krämig Potatissallad

Krämig potatissallad

 Till grillat är det obligatoriskt med potatissallad en varm sommarkväll.

Hur potatissallad har uppkommit eller vem som uppfunnit den, har jag ingen aning om. Gott är det i alla fall!

En krämig och fräsch potatissallad kräver en riktigt bra potatis. Amadine är min favorit.



Du behöver:
1 purjolök
1 röd lök
Grovhacka och skölj innan du lägger ner dem i mixern och mixar dem fint.
Blanda ihop:
2dl cream fraich
3/4 dl majonnäs
1tsk Dijon senap
1 kruka finhackad kruspersilja
Grovmalen svartpeppar och Aromat efter tycke och smak.
Låt röran vila i kylen medan potatisen kokar, kallnar, skalas och skärs upp.

Koka 1kg Amadine i saltat vatten.
Låt dem kallna helt.
Skala dem och skär upp dem i tunna skivor.

Blanda ner potatisskivorna i din röra och servera med någonting grillat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar