fredag 2 maj 2014

Grillat helt enkelt!

Grillat!

Ja inte är man någon grillmästare direkt. Grillmästare ska kunna "läsa av" briketterna, höra rätt temperatur och så vidare. Nä hörni här är det lite mera: 

Hmm tja jo men nu är det nog dags att grilla!
Eller
Ooo nu svälter jag snart ihjäl, nu måste det vara dags att grilla!

Ok lite har jag lärt mig genom åren, t.ex så ska askan vara helt eller nästan helt grå innan det faktiskt är dags.
Man kan smaksätta maten ännu mera om man man vågar sätta på locket och använda spännande vedsorter, örter eller t.ex Enris,  chili eller vitlök.
Spara marinaden och glazen så du kan bre på mera under grillningen för mycket hinner rinna av under hanteringen.

Jag har också fått lära mig genom brännblåsor och svedda fingrar att BRA REDSKAP är A och O.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar