fredag 2 maj 2014

Citronkladdkaka med lakritssås och mascarponefluff

Citronkladdkaka med Lakritssås och Mascarponefluff

När man är sugen på någonting sött men syrligt eller vill bjuda på någonting gott men inte för mäktigt och dessutom är lite  trött på det gamla vanliga kan jag rekommendera denna lite söta men otroligt uppfriskande kladdkakan.






CITRONKAKAN
Du behöver:
2 citroner
150g smör
2ägg
2,5dl socker
1tsk vaniljsocker
1,5dl vetemjöl

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna medan du vispar äggen och sockret vitt och fluffigt. Tvätta och torka av citronerna. Riv ner det gula på skalet från båda citronerna och pressa ner saften från en citron. Tillsätt vaniljsockret, det smälta smöret och mjölet. Rör om ordentligt.

Grädda i en smörad springform i 150 grader i mitten av ugnen i 25 minuter.

LAKRITSSÅSEN
Du behöver:
1dl grädde
1dl creme fraiche
1dl socker
2tsk vaniljsocker
2 msk ljussirap
1-2msk lakritspulver

Gör så här:
Rör ihop allting utom lakritspulvret i en liten kastrull, koka under omrörning i ca 6-8 minuter.
Rör ner lakritspulvret och smaka av.

MASCARPONEFLUFF
Du behöver:
1/2 liten frp Mascarpone
2dl grädde
1dl florsocker

Gör så här:
Vispa upp Mascarponen luftig. Vispa grädden fast, blanda sedan ihop grädden och Mascarponen och tillsätt florsockret.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar