onsdag 2 april 2014

Rika Riddare VS Fattiga Riddare

Fattiga Riddare VS Rika Riddare


Fattiga riddare finns i många olika varianter över världen. Ursprunget antas vara att torrt bröd som kunde göras gott igen genom att doppas i en vätska och fett samt därefter stekas. Den moderna motsvarigheten serveras oftast som efterrätter eller till frukost. Vad Rika riddare är säger sig själv, helt enkelt en lyxigare variant.






När jag är hemma för vård av barn får jag helt plötsligt kolossalt mycket mer tid på morgonen innan de friska barnen ska iväg på skolan. Så det fick bli en lyxfrukost mitt i veckan.

Vispa ihop 3 st ägg med 0,5 dl socker, 1 dl grädde eller standardmjölk och 1 tsk kanel.

Smält rikligt med smör i stekpannan som ska vara på medelhög värme. Doppa ner ca 4-5 st brödskivor (vitt bröd) och låt dem suga upp vätskan någon minut, innan du steker skivorna gyllenbrun på båda sidor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar