söndag 20 april 2014

Pulled Beef

Pulled Beef

Ok, ni är säkert redan dötrött på allt vad Pulled Pork, Beef, Chicken heter, men jag har inte sparat något recept på Pulled Beef ännu, så det får bli ett inlägg om det i alla fall, för hur det än är är receptet värt att sparas då det är helt sagolikt gott med Pulled Pork eller Pulled Beef med Coleslaw, BBQ sauce och massor med grönsaker i ett Pitabröd.
Tänk er det med en iskall öl ute i sommarsolen!





Detta behöver du:

  • 1 kilo benfri högrev från en svensk Ko
  • 1 gul lök (ta 2 om du gillar lök)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 deciliter Heinz chilisås
  • 1 skivad röd chili
  • 1 matsked farinsocker
  • 0,5 matsked mald spiskummin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soja
Gör så här:
Lägg ner högreven i grytan (du behöver inte putsa köttet).
Skala gul lök och vitlök, vitlöken skär dem i små bitar. Blanda de andra ingredienserna och bred på köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå köttet.Sätt grytan på medelhögvärme. Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar, i vissa fall kan det längre och då får det ta den tiden.Kolla ungefär en gång i timmen så att det inte bränner i botten. Om du märker att det blir alldeles för vattnigt  sätt locket på glänt och låt det ångas bort. Pulled beefen är klar när köttet faller isär om du drar det försiktigt med en gaffel. Dra isär köttet med en stor gaffel och bland runt alltsammans i grytan.

Serveras med BBQ sauce, creme fraich, grönsaker och coleslaw i ett pitabröd.
Mmmm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar