söndag 20 april 2014

Ostsuffle

Västerbottenost sufflé 

Sufflé är någonting jag alltid velat prova göra men aldrig kommit till skott. Vågar inte riktigt ge mig in i någonting som jag med all säkerhet kommer att misslyckas med.
Läste dock i en tidning att ostsufflé är lite enklare att lyckas med i jämförelse med dessertsuffléer.

Till Påskbuffén  fick det förutom det vanliga även bli västerbottenostsufflé.

 Friskt vågat hälften vunnet!



Den som väntar...... ;)



Till 6st behöver du:
  • 2 msk vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 4 st äggulor
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 200 g riven västerbottenost
  • 5 st äggvitor
  • 3 msk Smör
  • 2 msk finhackad gräslök
 Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning. Låt svalna något. Vispa i äggulor, salt, vitpepparn och saltet, majsstärkelse och ost. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Smörj portionsformarna noga. Häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen 15–20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar