fredag 18 april 2014

Havrekakor/Havrekex

Havrekakor/ Havrekex
ca 60st

Havrekakor är någonting jag har ätit varenda jul och påsk sedan jag var mindre. Min Foster mormor bakade alltid sådana och de är helt galet goda med massor av smör och ost på.

Nu är det min tur att föra traditionen vidare! Ååå vilken tur jag har, alla tre barnen älskar dem.




Ingredienser och gör så här!

1kg havregryn
4dl socker
0,5kg smör (rums varmt)
1liter mjölk

Blanda samman allting och låt vila 12 timmar.
 Efter 12 timmar blandar du ihop:
10 dl mjöl
50g hjorthornssalt

Knåda ihop allting och kavla ut till ca 1cm tjockt på ett mjölat bakbord, stansa ut ca 1dm i diameter stora kakor.
Grädda i en ugn som är 200 grader varm i ca 8-10 minuter.

VARNING!! Det luktar riktigt illa av hjorthornssaltet, det sticks till och med lite i ögonen när du öppnar ugnsluckan, så vädra ordentligt medan du gräddar bröden. ;) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar