måndag 14 april 2014

Hallon och vaniljpaj med marängtäcke

Hallon och vaniljpaj med marängtäcke

Det börjar dra ihop sig till Påsk och allt vad det innebär. Så nu börjar jag provbaka och provlaga olika saker som kan vara lämplig att bjuda på till Påsk buffe'n.







Pajen har en smördegsbotten eller Filodegsbotten (det är en smaksak)
Pensla botten med äggvitor.
Sedan lägger du ner hallon och efter det brer du över vaniljkrämen. Bre till sist ut marängen och grädda i 150 grader till marängen är hård.

Vaniljkräm
3 st äggulor
3,5 dl mjölk
1 msk potatismjöl
3 msk socker
1 vaniljstång
Rör ihop allting noggrant och värm på medelhögvärme. Vispa hela tiden och låt det aldrig börja koka.
Ta av från värmen när krämen tjocknat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar