lördag 15 mars 2014

Soy Chicken with Paprika sauce and Rice

Soy Chicken with Paprika sauce and Rice

Jag var sugen på både Thaimat och Kina mat idag, så det fick bli en stark sås baserad på soja och ingefära. Jag fick alltså lite av båda. :)

 Detta är egentligen en Afroamerikans maträtt, soulfood kallas det också.






Du behöver:

1000g kycklingfiléer
1dl farinsocker
4st vitlöksklyftor
ca 5cm ingefära
1dl soja
salt

Skär kycklingen i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form.
Riv vitlöken och ingefäran i en skål och blanda ner resten av ingredienserna i skålen. Blanda om noga och häll över kycklingen.
Ställ in i mitten av ugnen på 220 grader i ca 1,5 timme eller till kycklingen är helt igenom lagad.

Medan kycklingen är i ugnen kan du koka riset och göra såsen!

Paprika såsen

Du behöver:

1 liten burk creme fraiche
salt
Svartpeppar
Kruspersilja
ca 5 st Blandade mini paprikor eller 1 stor

Fin hacka paprikan och persiljan tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda ihop väl.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar