måndag 10 mars 2014

Sjömansbiff med persilje creme fraiche

Sjömansbiff







500g innanlår eller fransyska av biff, fast jag tog älg.
8-10 potatisar
3 morötter
2 gula lökar
50g smör
salt
vitpeppar
33cl ljus öl
2dl köttbuljong
2st lagerblad
persilja

Putsa och skär köttet i tunna skivor. Skala potatisen, morötter och löken och skär i tunna skivor. Bryn på köttet med salt och peppar, även löken. Ta upp köttet. 
Varva köttet, löken, potatisen och morötterna.  Häll på buljongen, smöret, lagerbladen och lite av ölen. Resten kan du hälla på efter att du smakat av, inte säkert att du vill ha allt.
Innan servering hackar du i ett stort knippe persilja.

Persilje creme fraiche
Massor med finhackad persilja
cream fraiche
salt
Rör ihop och låt stå kallt några timmar innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar