lördag 22 mars 2014

Espresso cupcakes!

Chocolatchip cupcakes with espresso frosting


Har lite idé torka vad det gäller matlagning och bakning just nu. Lite typiskt vår och sommar, då försvinner matlagnings lusten, aptiten och matlusten lika så! 
Ja nåt ska jag väl kunna koka ihop och någon dag kommer inspirationen tillbaka.




Hur som helst blev det helt vanliga hederliga vaniljmuffins med chokladbitar i och mindre socker för att få en vuxnare smak.
Espresso frostingen är så enkel som 0.5dl värmd standard mjölk med 16g espressopulver. Rör om tills espresson löst sig och låt det kallna helt.
Medan det kallnar vispar du 150g rumsvarmt smör med ca 5dl florsocker. Vispa till smöret är vitt och fluffigt innan du tillsätter lite av espresso blandningen åt gången under vispning.
Jag smälte till sist ca 150g choklad i 0.5dl grädde  och garnerade cupcakes med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar