lördag 29 mars 2014

Cheesesteak Sandwich

CHEESESTEAK SANDWICH


Den här helt gudomliga, syndiga och matiga mackan  utvecklades i början av 20-talet i Philadelphia USA genom att kombinera nötkött, lök och ost i en liten limpa bröd.







Hur gjorde jag nu då?! Jo så här:
Frys in en bit Entrecote och ta ut biten ur frysen innan den frusit helt och skär den i 
Über tunna skivor och lägg ner skivorna i en marinad som består av Soja, Vitvinsvinäger, rapsolja, vitlök och massor med svartpeppar och salt. Låt köttet marinera över natten.



Skär tunna skivor lök och bryn i rikligt med smör, ta ur löken ur stekpannan och lägg ner köttet tillsammans med all marinad, dryga gärna ut marinaden om det behövs under tillredningen, det ska vara ordentligt med sås.



Dela din baguette och lägg upp på en tallrik. Riv cheddar ost över i köttet i pannan och låt osten smälta ordentligt, rör ej om. Lyft upp en ordentlig bit av köttet och osten och lägg på brödet, strö sedan över dina brynta lök.


Bon appetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar