torsdag 27 februari 2014

Surdegsbröd

Surdeg, Surdegsbröd och konsten att misslyckas (utan total härdsmälta)
Jag som många andra aaaavskyr att misslyckas, jag äter nästan av mig armen när jag misslyckas. Jag vill helst bara krypa ner under täcket och gråta en skvätt men jag kan  inte heller låta bli att omedelbart göra om och göra rätt, för jag är nog alldeles för tjurig för att ge upp! 

Hur som helst har jag bakat surdegsbröd några gånger under åren och det är lite av en regel att misslyckas ibland. Nu var det dags igen.

Jag laddade en surdeg på Sockerbagarens recept och sedan var det bara att lägga sig på sofflocket och vänta!



När surdegen bubblar, växer och luktar lite som filmjölk då händer det grejer.

Trodde jag jah! Fick inte liv i degen så bröden blev platta som pannkakor och hängiga som.....


Men skam den som ger sig. Efter ett nytt försök och med hjälp av lite jäst lyckas jag och resten av surdegen får bubbla vidare till nästa gång.



:)





4 kommentarer:

  1. Haha du är då för söt sunnie!! :D ♥

    Baka gärna nåt med maräng i/på och glöm inte förste provsmakarna! ;) Puss! Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Visst kan jag göra nåt med maräng. Pöss :)

      Radera
  2. Schyssta brön :p
    //P

    SvaraRadera