lördag 15 februari 2014

Pina (kola) colada kaka!

Pina (kola) colada kaka!



Med lite inspiration från programmet Hela England bakar,  och efter att ha pratat med en tjejkompis om 80 och 90- tals drinkar blev det en Pina kola colada kaka. En chiffonkaka med kola i mitten, ananas smörkräm och ett riven kokos täcke.

Chiffonkakan gör du så här:

Sikta ihop 2dl vetemjöl och 1.5tsk bakpulver.  

Rör ihop 1.75dl socker, 0.75 dl apelsinsaft eller koncentrerad ananas saft, 4 msk olja (inte olivolja) och två äggulor.
Blanda samman allting.

Vispa 4 rumsvarma äggvitor och 0.5tsk salt till ett hårt skum.
Vänd ihop allting och grädda i en springform i 175 grader i ca 20-30 minuter.


Kolasåsen gör du så här:

Koka ihop
2 dl grädde

2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
5 -7 minuter och låt svalna innan du delar kakan och brer ut på botten lagret.



Ananassmörkräm gör du så här:

Skär bort skalet och stammen på 1 ananas och tärna i små bitar, lägg ner i en kastrull och koka till alla bitar är mjuka. Kör med stavmixern till det blir en slät smet. Låt kallna.

Vispa 100g rumsvarmt smör och ca 2 dl florsocker till en vit slät kräm. Tillsätt sedan ca 0.5dl av ananassylten. och rör om.

Bred ut smörkrämen på den kalla kakan och strö på rikligt med riven kokos.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar