tisdag 25 februari 2014

Kokosrutor med Hallonsylt

Kokosrutor med Hallonsylt





Kakbotten

2msk smör
3dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
3 1/2dl socker
2 stora eller 3 små äggulor
2msk vatten
Blanda samman de torra ingredienserna och nyp ner smöret.
Vispa ihop vattnet och äggulorna.  Blanda samman allting och kavla ut degen till 4-5 mm på ett bakplåtspapper till en tunn rektangulär form. Grädda i mitten av ugnen som är 175°c i ca 10 minuter.
Låt kakan svalna innan du brer ut ett tjockt lager hallonsylt.

Fyllning

5dl kokosflingor
2dl socker
2msk vatten
4äggvitor
3/4dl vetemjöl
Blanda ihop kokosflingorna, sockret, vattnet och 1 av äggvitorna i en kastrull och värm på svag värme i ca 3 minuter till sockret har smält. 
Rör ner mjölet och värm ytterligare ca 2 minuter.  Låt smeten svalna i en skål medan du vispar äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd ihop kokosblandningen med äggvitorna och bred ut på kakbotten och sylten. 
Grädda i mitten av ugnen till kakan är gyllenbrun.
Skär upp kakan medan den är varm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar