lördag 11 januari 2014

Toscakaka

Toscakaka

Det första som slår mig är att Toscakaka är nåt påhitt från Toscana men jag fick skämmas lite över min okunskap kring svenska bakverk. För Toscakaka är faktiskt svenskt.
Någon historik om Toscakakan kunde jag inte hitta. 
Eftersom jag ändå inte har någon som helst skam i kroppen så gjorde jag dubbel sats av glasyren. Ska de va så ska de va ordentligt! :)






Du behöver:

Toscakaka:

100 g smör smält och svalnat
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0.5 dl mjölk

Toscaglasyr:

100 g skollad och grovhackad mandel
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Blanda ihop samtliga ingredienser till kakan och grädda 25 min i 175 grader. 
Medan blandar du ihop allt till glasyren i en kastrull och låt småbubbla medan kakan är i ugnen.
Ta ut kakan, häll på glasyren och ställ in kakan nästan längst upp i ugnen ca 20 minuter, eller till glasyren fått fin gyllenbrun färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar