lördag 25 januari 2014

Kronärtskocks pasta på surdegsbröd med rökt lax och tomat

Kronärtskockspasta på ett ljust surdegsbröd med rökt lax och tomat.

Numera gör man smaksatt kolsyrat is, rök, puré, mos och pasta av allt möjligt. Visst det ser flushigt och fint ut. Vi äter och njuter med alla sinnen så visst köper jag det konceptet med hull och hår. Men när det kommer till "vardagsmat/ hemmamat" är det inte det flushiga jag vill åt.
MEN när jag provade Zetas burk med kronärtkocks pasta på en toast så blev jag såld, såld direkt. Som med det mesta köpe produkter så smakar det lite artificiellt, så jag ville prova göra en egen.



Inte var det svårt heller!
Koka kronärtskocka med vitlök och citron enligt de anvisningar som finns.
Stavmixa det "köttiga" på kronärtkockan tillsammans med vitlöksklyftorna som nu är kokad, lite kallpressad rapsolja, salt och ny malen svartpeppar.
Vill du slippa koka kronärtskocka själv använder du konserverad.  Det fungerar jätte bra det med. :) Men glöm inte att koka vitlöken innan.

Bred pastan på en skiva rostat ljust surdegsbröd, lägg på lite varmrökt lav och tunna skivor smakrika plommontomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar