fredag 31 maj 2013

Cronuts

Cronuts

Receptet på dessa läckerbitar ska jag nog försöka leta reda på. 

New York goes nuts for the 'cronut'

The Cronut, an iced doughnut made from deep-fried croissant pastry, rolled in sugar and filled with cream, has become the subject of New York's latest frenzied food fad. 

 Källa: http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/10085165/New-York-goes-nuts-for-the-cronut.html

 

'Cronuts' from Dominique Ansel Bakery are sugar bombs of sweetness

The treats that have locals and tourists lining up at the early hours of the morning are made from a croissant-like dough that’s fried in grape-seed oil before a baker inserts a creamy filling. Then, the pastries are rolled in sugar and glazed with frosting flavors

Källa: http://www.nydailynews.com/life-style/eats/cronuts-sugar-bombs-sweetness-article-1.1359260#ixzz2UszRktxh

 

 



måndag 27 maj 2013

Chocolate chip Whoopies

Chocolate chip Whoopies
 
 Whoopies är ett amerikanskt bakverk som kan betraktas antingen som en "cookie" eller paj. Den är tillverkad av två runda kulle-formade bitar av chokladkaka eller pepparkaka med en söt och krämig fyllning eller glasyr mellan dem.
 
 Enligt Wikipedia  som skriver att enligt en mat historiker skulle Amish kvinnor baka dessa desserter och lägg dem i jordbrukarnas matlådor. När bönderna sedan hittade godsakerna i sina matlådor, skulle de ropa "Whoopie!

 Whoooopie så goda de är!
 
Såhär skulle de se ut enligt receptboken....... men det hände något konstigt!
;O)
 
Hmm, jag tvekade lite när jag läste receptet, så jag tog inte all mjöl som stod. Därav resultatet, och det är kanske därför JAG inte har en egen kokbok. ;o)
 

 
Hur som helst gick det hela att rädda. Jag stansade ut mina kakor med ett litet glas, smaken är densamma men det estetiska är kanske inte helt korrekt.
 
Kaksmet:
1 ägg
1 3/4dl socker
1 1/4dl naturell yoghurt
1/4dl mjölk
75 g smör
4 1/2dl mjöl
1/tsk vaniljsocker
3/4tsk bikarbonat
1/4tsk bakpulver
150 g mörkchoklad
 
Fyllning:
175g smör
2msk kakao
4 3/4dl florsocker
225g marshmallowfluff
 
Gör så här:
Vispa sockret och ägget pösigt. Vispa ihop mjölken och yoghurten i en annan skål/kanna. Tillsätt blandningen långsamt i äggvispet. Blanda väl.
Smält smöret och vispa ner i din smet.
 
Sikta ihop de torra ingredienserna och blanda väl ihop med smeten.
Vänd till sist ner chokladen.
Kyl smeten medan du märker ut bakplåtspappret med runda formar som är ca 4cm i diameter med minst 2 cm mellanrum.
 
Slå på ugnen på 175 grader.
Grädda gyllenbruna (ca 10 minuter)
Låt kakorna svalna medan du gör fyllningen.
 
Vispa långsamt ihop det rumsvarma smöret med kakaon och florsockret. Vispa till sist i marshmallowfluffet och vispa snabbt till en fluffig smet.
Kyl ca 30 minuter innan du spritsar ut det på undersidan av en kaka och använd en annan som lock.
 
Receptet hittade jag i: The Hummingbird bakery, Söta dagar.

söndag 26 maj 2013

Getost, Ruccola och Rödbetssallad

Getost, Ruccola och Rödbetssallad
Jag vet att ALLA andra också har bloggat eller delat sitt recept på denna goda sallad, och att den är lite 2012, men vad gör det?!
 
Den är ju helt fantastiskt god så det är värt att nämnas igen.
 
Du behöver:
Ruccola
Getost av något slag
Honung
Valnötter och Rödbetor
Havssalt
Grovmalen Svartpeppar
 
Skala och tvätta dina rödbetor, halvera dem och koka till de är mjuka helt igenom. Skölj i kallvatten och dela dem ytterligare, t.ex. till klyftor eller tärningar.
 
Skölj din Ruccola i isande kallt vatten och låt den rinna av ordentligt. Grovhacka dina Valnötter som du blandar ner i Ruccolan. Skär ner bitar av getosten och ringla över Honung, strö över Havssalt och grovmalen Svartpeppar.
Till sist lägger du i dina kokta och skurna avkylda rödbetor.
 
Ta da, en mumsig sallad!!
 

 

lördag 25 maj 2013

Chokladglass Drink

Efter allt slit med hus och hem blev det en liten drink på altanen!
 
Lockeby Altan Shake!
;)
 
 
Likör 43 4 cl
Fyll upp med chokladglass (gärna en med mörk choklad)
och mjölk.




 

Pulled Pork with Colslaw och BBQ sauce!


Pulled Pork with Coleslaw och BBQ sauce!
 
 
Idag känns det som att allt har gått i Turbofart!, Jag har hunnit till IKEA på löningshelg, gaahh, vilket geni drag! Jag har dammsugit och skurat bilen, storstäda huset, lagat mat, bloggat, skurat altan och möbler samt planterat lite blommor, jag som avskyr trädgårdsarbete. Ja hur som helst har det helt klart varit en effektiv dag!
 
Pulled pork heter det för att man kan dra isär fläskköttet med gaffeln, köttet blir så efter ett s.k. slow cooking.
 
Men eftersom jag hade ont om tid idag och var gaaalet sugen på att prova Tullips färdiga Slowcooking produkter så använde jag mig av just de.
Finns på Coop!
:o)
 




 
BBQ- Sauce
1finhackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad chili
1msk olivolja
2msk farinsocker
1/2 dl soja
1/2 dl ketchup
1dl chilisås
svartpeppar
EV: rökt paprika pulver, om du vill ha en rökig smak på din bbq sås
 
Bryn på chilin, vitlöken och löken i oljan utan att ge det en stekyta. Häll resten av ingredienserna i stekpannan/pannan och rör om, koka ca 5-10 minuter.
 
Ta av kastrullen från värmen och använd stavmixern till såsen är slät.
 
Coleslaw
Vitkål
Rödlök
 Morot
Creme fraiche
Majonäs
Dijon senap
Salt
Svartpeppar
 
Fin riv grönsakerna i en storskål. Rör ner resten av ingredienserna, smaka av och ställ kallt.
 
Dagen innan, eller några timmar innan servering gör du Coleslawen och BBQ såsen så de får stå i kylen och dra. Tillaga pulled pork enligt förpakningens anvisningar, koka ris, skär upp sallad och värm dina Pita bröd eller liknande.
Nästa steg i det hela känner du igen från tacosen.
;)
Fyll ditt bröd på det sätt du tror och tycker är godast.
 
Mumms mumms mumms!

onsdag 22 maj 2013

Sallad och Mynta bubbel!

Sallad, enkel dressing och Mynta bubbel!
 
Idag var all energi och matlust putsveck så jag gjorde en sallad.
 

 
 
Sallad
Blandad sallad
Spenatblad
Melon
Avokado
Körsbärstomater
Gurka
Rostade och saltade solrostjärnor
Valfri protein, t.ex. Kyckling, räkor, kräftstjärtar, rökt lax, bacon eller liknande.
 
Dressing
2 dl Creme fraiche
2 msk Kycklingfond
Lökpulver
Vitpeppar
Salt
Hackad Basilika
Hackad Persilja
 
Bubbel
Loka naturell
 Citron skivor
1 knippe Mynta
 

tisdag 21 maj 2013

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake!
Den naturliga röda nyansen kan ha varit källan till namnet "röd sammet" samt "Devil's  food".

När livsmedlen var ransonerade under andra världskriget, använde många bagare kokta rivna rödbetor samt saften för att förstärka färgen på sina kakor men också för att bevara mjuka kakor saftiga längre.
 Adams Extract, ett företag i Texas, sägs ha fört  Red Velvet Cake till kök hela Amerika under tiden för den stora depressionen genom att vara en av de första att sälja röd karamellfärg.


Det finns minst en miljon olika sätt att göra denna kaka, men här kommer mitt  bästa recept.
Håll till godo!

Du behöver:
3,5 dl socker
2ägg
3,5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl Rapsolja
1 msk vitvins vinäger
2,5 dl filmjölk
1 msk Karamellfärg
1-2 dl rivna kokta rödbetor.

Vispa äggen och sockret pösigt, blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda i resten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 -40 minuter i en ugn som är 175 grader varm.

Låt kakan svalna innan du delar den och fyller med frosting.

Frosting
400 gram Philadelphia
3 dl Florsocker
1 tsk vaniljsocker
Rör ihop, vispa INTE


Enkel Fiskgratäng

FISKGRATÄNG
 
Tisdag är en fisk dag för många, speciellt för barn inom barnomsorgen, så även hemma hos oss idag.
Fiskgratäng närmare bestämt.
 
Koka en kastrull skalad potatis, häll bort vattnet och låt ånga av några minuter när de är färdigkokta.
 
Mosa potatisen och blanda i smör, grädde, 1 ägg, ny riven muskotnöt samt salt och vitpeppar.
 
Rensa dina torskfiléer från eventuella ben och skär upp i bitar ca 3*3 cm. Skär upp alla tänkbara grönsaker, som purjolök, lök, broccoli, paprika, morötter, ja vad som helst.
Koka upp grädde, gräddfil, fiskbuljong, dill och en stor nypa smör salt samt peppar efter tycke och smak.
Lägg ner dina grönsaker i den kokande vätskan och vänta ca 5 minuter, efter det kan du lägga ner dina torskbitar. Dra av kastrullen från värmen, fisken blir klar ändå.
 
Lägg/spritsa ut din potatismos längst kanterna i en ugnsfastform och din fiskgryta i mitten.
 
Ställ in din fiskgratäng i ugnen som är 250 grader i ca 10 minuter, eller till den fått en fin färg!
 

 
 
.

måndag 20 maj 2013

Ökensand

Ökensand
 
Jag hittade absolut ingen historia om dessa småkakor. Första gången jag smakade dem var när min Fostermormor Inga kom med dem till min fosterfamilj kring jul. De var himmelskt goda, och smälte i munnen, bokstavligen smälte i munnen, jag tror inte att jag ens behövde tugga. ;o)
 
Sedan jag själv fick barn har jag försökt att baka just Ökensand, men med varierat resultat, men jag tror minsann att jag kommer närmare och närmare Mormor Ingas goda Ökensand.
 
 
 
Du behöver:
200 gram Smör
2,5 dl Socker
5 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
 

Gör såhär:
Värm/bryn smöret till 140 grader och låt svalna något.
Rör ner sockret och rör om till det är nästan kallt.
Blanda i resten, men vaniljsockret sist, annars blir det lite beskt.
Rör till runda bollar på ca 3,5cm i diameter eller forma ovala kakor med sked.
 
Grädda i 175 grader i ca 10-13 minuter.

söndag 19 maj 2013

Chokladpannkakor

Chokladpannkakor
Efter att ha ekiperat barnen med diverse sommarutrustning, som shorts, kepsar och skor. Även klippt och duschat dem och mer eller mindre tvinga dem att prova femtioelva par skor och sjuttiotolv olika uppsättningar kläder, kände jag mig lite skyldig till att belöna dem efter allt "hårt arbete" och tålamod.
Så det fick bli Chokladpannkakor och jordgubbar.
 
Okej, jag kan lite motvilligt erkänna att det inte blev någon höjdare för barnen, så de försåg sig med köpe glass istället.
 
Men jag tyckte det var himmelskt gott, fast å andra sidan äter jag i princip allting som innehåller socker och smakar choklad.
 
:o)
 
Det var en något vuxnare smak på denna efterrätt men jordgubbarna tillsammans med chokladsmaken på pannkakorna var jätte gott.



3st Ägg
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
2,5 dl Mjöl
3 msk Kakao
0,5 tsk Salt
0,5 dl Socker
3 msk Smör + till stekning. Bär som jordgubbar eller hallon och 1 frp Kesella med vanilj eller hallonsmak.

 
    Vispa upp ägg med mjölk. Vispa i mjöl och kakao. Tillsätt vatten och socker.
    Smält smör i en stekpanna häll i lite i smeten och spara lite till stekning. 
    Stek tunna pannkakor. Sätt ugnen på 150 grader.
    Skär jordgubbarna i tärningar eller använd hela hallon, spara några till garnering. Bred på ett tunt lager Kesella på pannkakorna. Lägg ut dina bär över pannkakorna. Rulla ihop. Riv choklad över. Sätt in i ugnen. Låt chokladen smälta lite, om du vill ha innehållet varmt eller kallt är helt upp till dig.

               

 



lördag 18 maj 2013

Basilikapannacotta på chokladkaka med kanderade valnötter och jordgubbar


Basilikapannacotta på chokladkaka med kanderade valnötter och
jordgubbar





Det här behöver du och så här gör du:
Kaka
2 ägg
1 1/2 dl Strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten
Pannacotta
5 dl grädde
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl Gelésocker Multi
Kanderade Valnötter
Smält 1dl socker och en dl sirap i stekpannan, rör strax ner 2 dl grovhackade nötter.
rör om i ca 1 minut.
Bred ut på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och ställ in i ugnen som är 175 grader i ca 5 minuter.
Peta isär dem och låt svalna.
 Smöra en ugnsform med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll upp i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. 
 Låt svalna något och stansa ut dina chokladbottnar med ett glas eller rund pepparkasform, i samma storlek som glasen du använder till pannacottan.
Blanda grädde, basilika och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i fyra glas. Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp pannacottan på kakorna. Garnera med färska hallon eller jordgubbar och de kanderade valnötterna.

Slow cooking!

Slow cooking
Mitt favorit program på tv just nu är Eat street,det är ett program om gatu matkulturen i USA som visas på Star!
Ofta har det varit matvagnar av olika slag som serverat mat som har sett helt galet gott ut och ofta har de pratat om just Slow cooking. Vilket är precis vad det låter, långsam matlagning.
Ett passande citat är:
First it's undercooked, then it's overcooked, then it's done!
När ett kött får koka i sååå många timmar kan det inte annat än falla i sär och smälta i munnen, Mmmmm! :o)
Så idag provade jag på detta fenomen, jag hade bara älgkött av olika sorter i frysen så det fick det bli.


Du behöver:
1,3kg Fläskkött, tex fläskkotletter
1liter äppelsaft/juice
1dl äppelmos
2msk soja
2 grovhackade gula lökar
2 msk lökpulver
svartpeppar
salt
Bryn på din köttbit på alla sidor i rikligt med smör i en het stekpanna.
Lyft över köttet till en ugnsfastform, t.ex. gjutjärnsgryta, häll över spadet från stekpannan.
Häll i juicen och resterande ingredienser.
Ställ in i ugnen som är ca 120 grader varm.
Köttbiten är klar när köttet i princip faller sönder vid beröring, efter ca 6-8 timmar.
 Nu har du en härlig gryta med en mustig och syrlig sås. Plocka ut benen, servera ris och en fräsch sallad.

Ät och njut INNAN du tittar till elmätaren! ;o)

onsdag 15 maj 2013

HIT OCH DIT SERVICE

Den här veckan blir det mellan 50-52 arbetstimmar och skjutsning av barnen hit och dit vilket innebär, köpta fiskpinnar, köpta köttbullar, köpta potatisbullar, köpta ..... Ja, ni förstår poängen. 
Men det är helt okej det med. 

Så idag har jag inga bilder på mumsig mat, frasiga kakor eller söta efterrätter utan gamla bilder på tårtor jag gjort åt vänner och barn.











lördag 11 maj 2013

Rostad vitlök

ROSTAD VITLÖK
 
Vitlök är gott i nästan alla olika format. Någonting som däremot INTE är gott är när det blir för mycket vitlök, när det blir så starkt att man inte känner smaken av någonting annat.
Kroppen klarar faktiskt inte av att hantera för mycket rå vitlök, därav den fruktansvärda smaken och lukten som blir när man ätit vitlök ;o)
Men nu kan du slappna av!
Jag läste en artikel för ett tag sedan att forskare i USA har upptäckt något för oss som tycker om Vitlök.
 
Dricker du endast två deciliter mjölk efter maten så halveras din vitlöksandedräkt.
I vitlök finns ett ämne som heter allyl-metylsulfid (AMS). Det är detta ämne som din kropp inte klarar av att bryta ned och därmed får du den avskyvärda andedräkten.
Idag ska jag bjuda några vänner på grillade kycklingspett, hemmagjorda aromsmör, chilisås, vitlökssås, sallad och nåt tillbehör jag inte kommit på ännu.
 
För att slippa den nästan metalliknande smaken av för mycket vitlök har jag rostat vitlöken. Det blir en mycket rundare smak, nästan nötig.
Bäst av allt, du kan äta den, precis som den är, på rostat bröd med smör.
 
Dela vitlökarna i klyftor. Håll en klyfta över smörat bröd och tryck. Vitlökspurén trycks då ut, ungefär som tandkrämen ur en tandkrämstub.
;o)
 
 
(Bloggplatsen)
 

 
 
 
Avlägsna det yttre papperstunna lagret på vitlökshuvudet, men dela inte vitlöken eller skala klyftorna. Placera vitlökshuvudena (en till varje person) på en bit aluminiumfolie. Vik ihop folien som små knyten så att vitlökarna är helt täckta.

Sätt in vitlökarna i den 200 grader varma ugnen i 1 timme och 15 minuter.
 


 

fredag 10 maj 2013

Kardemumma muffins med Grekisk yoghurt och Honung

KARDEMUMMA MUFFINS
Kardemumma muffins med Grekisk yoghurt och Honung
 
4DL Vetemjöl
1DL Strösocker
2TSK Bakpulver
1TSK Vaniljsocker
4TSK Kardemumma (Malen)
 
Rör ihop allting i en vid skål.
Knåda ner 100 G Smör till allting är ut knådat och har som en smulig konsistens. Tillsätt 2 DL Mjölk och rör om.
 
Häll upp i muffinsformar men endast 2/3 av dem, så det finns plats för smeten att växa.
 
Grädda: 175 Grader ca 10 - 20 minuter.
 

Ta lite Grekisk yoghurt (Det går med Gräddfil om det krisar) och klicka ut på dina svala muffins och ringla över lite flytande honung!
 
Mmmm Hur gott som helst!
 

 

Chokladbollens dag!

I morgon Lördag är det Chokladbollensdag!
 
 
Chokladboll
(literally "chocolate ball", is a popular Swedish confectionery - a type of fridge cake, often called Negerboll (literally "negro ball"), - a name that is very debated.
The chokladboll is usually slightly smaller than a golfball. The chokladboll consists of oatmeal, sugar, coffee, cocoa, butter, and sometimes a pinch of vanilla sugar, which is mixed to a compact mass. Balls are formed and then rolled in nib sugar, shredded coconut, or sprinkles. Chokladboll can be eaten immediately, but it is usually first placed in the refrigerator for about an hour or in the freezer for those who prefer a harder variety.
Because of its simple recipe, it can be quickly made by anyone and is popular at children's parties and as homemade candy.
KÄLLA: Wikipedia
 
Jag kan inte beskriva chokladbollen på ett bättre sätt så det fick bli ett direkt urklipp från Wikipedia!
 
;o)
 
Alla har vi våra recept på chokladbollar, så det känns mest löjligt att skriva något recept här. Men OM någon mot all förmodan skulle ha glömt hur man gör så, here it comes:
 
Chokladbollar
100 G Smör (inte margarin)
2-3 MSK Kakao
4 MSK Strösocker
3 DL Havregryn
1 MSK Kallt kaffe
1 MSK Vaniljsocker
 
Blanda allting i en skål och knåda ihop väl. Rulla jämnstora bollar och rulla i Pärlsocker. Kyl gärna minst en timme.
 


 
Oginalet är bäst, så är det bara, det spelar ingen roll hur gammal jag blir, så är den godast, men det blev två alternativ, bara för att ha någonting att bjuda oväntade gäster på.
;o)
 
Vita chokladbollar
100 G Vitchoklad
75 G Smör
4 MSK Socker
3 DL Havregryn
1 MSK Vaniljsocker
1 KRM Vaniljessens
 
Smält chokladen och blanda alla ingredienser i en skål, rulla jämna bollar som du rullar i Kokosflingor och ställer i kylen minst en timme.
 
Mörka chokladbollar
100 G Smör
3 MSK Kakao
4 MSK Socker
3 DL Havregryn eller för lite segare motstånd Cornflakes eller Special K
1 MSK Kallt kaffe
1MSK Vaniljsocker
 
100 G 70% Choklad
Havssalt/ Flingsalt
 
Blanda allting utom den mörka chokladen och saltet i en skål och knåda ihop och arbeta till bollar precis som du gör med vanliga chokladbollar. Kyl dem minst en timme.
Smält din choklad, doppa varje chokladboll försiktigt och lägg på ett bakplåtspapper.
Strö över lite havssalt/ Flingsalt precis innan chokladen stelnat, inte för tidigt för då smälter den.
 
Spara några till barnen!
 
:oD
 
 
 
 
 

onsdag 8 maj 2013

Fish n' Chips with Tartar sauce and Mushy peas!

Fish n' Chips with Tartar sauce and Mushy peas!
 
 
Fish n' Chips är en typisk "Take away" mat från Storbritannien. Redan under 1860 talet öppnade den första Fish n' Chips restaurangen/shopen i London.
 
Såsen passar bra att göra först, då kalla såser mår gott av att "vila" i kylen.
 

 
 
Tartar sauce
1dl Majonäs
1/2 dl Gräddfil
1tsk Vitvinsvinäger
2 msk grovt hackad smörgåsgurka
1tsk Dijonsenap
1 tsk pressad citron juice
1 tsk hackad Kapris (den struntade jag i) ;o)
Hackad Persilja
Salt
Vitpeppar
Cayennpeppar
 
Chips
Skala och skär stavar av fyra bakpotatisar, lägg under en kökshanduk eller hushållspapper tills det är dags att fritera dem, annars blir de gråa.
 
Förfritera gärna dem och sedan en gång till och salta strax innan servering för bästa konsistens och smak.
 
Mushy Peas
Det är inte mer avanserat än att koka ärtorna (Felix frusna fungerar utmärkt) i saltat vatten.
Häll bort vattnet, tillsätt smör, pressad citron, salt och peppar och mosa.
Klart! ;o)
 
 
Fish
Skär upp dina benade Torskfiléer till bitar som är ca 8*4 cm. Doppa dem i mjöl och sedan ner i frityrsmeten. Fritera båda sidor till du fått en gyllenbrun färg.
 
Frityrsmet
Vispa ihop:
2ägg
1msk mjölk
2msk mjöl
salt
Vitpeppar
 
Min frityrsmet är god och lätt men inte fullt så krispig som jag vill ha den, så sitter du på ett krispigt och gudomligt god frityrsmetsrecept, kan du gärna få dela med dig av den!
;o)
 
 
 

Fasaden är bruten, nu ska sanningen fram!

Fasaden är bruten, nu ska sanningen fram! 
Jag hänger på Mia Skäringers artikel i Expressen, om Lyckofasaden.

Jag är sedan många år tillbaka trött på att anpassa mig efter någon annans krav och förväntningar på mig och hur jag ska göra, vara och se ut. Jag klarar inte av att hålla upp den här fasaden och att leva efter någon annans premisser.

Visst, jag ska inte bara skylla på andras krav på mig, för man kan säga ifrån!
Jag har också skapat egna krav på mig. Inget annat än perfekt är gott nog, när det handlar om mig själv och mina egna prestationer. Jag ska ha mest städat, laga den godaste maten, vara mest tränad, smalast, ha de mest uppfostrade barnen osv.
Men perfekt är faktiskt tråkigt och jag är trött på att vara och framför allt att ha tråkigt.

När jag  var mindre tog jag ansvar för sådant inget litet barn ska behöva ta ansvar för. I min ungdom umgicks jag förvisso med människor som sällan tog bra beslut, men jag höll mig alltid utanför. 

Jag har i princip arbetat varenda helg sedan jag var 15år. Jag har aldrig hamnat i bråk, aldrig misskött ett jobb eller skolan, jag har knappt kört för fort någon gång. Jag har druckit för mycket 3 gånger i mitt liv.

Jag slutade arbeta som Hotellreceptionist, bartender och servitris bara för att min omgivning inte tyckte det var fint nog, trots att jag trivdes som fisken i vattnet med serviceyrket.
Jag läste 3,5år på Universitetet bara för att någon sa att jag borde läsa vidare. 
Under studietiden som var på 100% jobbade jag mellan 35-80% också, för det heter ju "Man ska tjäna lite egna pengar". 
Som om inte 135- 180% arbete/studier och tre små barn var tillräckligt så renoverade vi hus också, på landet.

........På Landet!? Jag vill inte bo på landet, jag är mörkrädd, totalt ointresserad av allt vad trädgårdsarbete innebär och dessutom djävulskt pollenallergisk.
Så nu sitter jag här, med ett jobb som är givande men inte känns helt rätt, i ett hus på landet jag inte trivs i, bara för att göra andra glada.

 Har jag inte varit duktig nog nu?!


Jag skulle nästan helt utan att tveka kunna gå från hus och hem för att starta om på nytt.
Denna fasad tar alldeles för mycket glädje, tid och energi. 

Jag vill ha upplevelser, skapa minnen och stunder att njuta av. Inte ett fint hus och fina saker, de betyder ingenting egentligen.
Vem vill sitta på pensionatet i dyraste Chesterfield fåtöljen med Henri Lloyd skor på fötterna man knappt kan stå på, med inget annat än minnen av hårt arbete och dyra amorteringar.
NOT ME!!

Det absolut bästa, tycker jag (Ja, förutom mys med barnen och andra saker jag inte ens ska behöva skriva om för att det är så självklart) är när man står fullt upptagen med vardagliga sysslor som t.ex att laga mat eller handlar och helt plötsligt tänker tillbaka på någonting roligt och måste anstränga sig för att inte brista ut i gapskratt.
:o)
Jag vill ha fler sådana minnen, och tänker skapa mig det.

Nu tänker jag göra det JAG blir glad av. Den som tycker att jag duger ändå och vill, får hänga på!

söndag 5 maj 2013

Parmesangratinerad kyckling

Parmesangratinerad Kyckling
Idag blev det kyckling (igen) Vette tusan vad det är med mig och kyckling, men kyckling är himla gott!
Så idag blev det Parmesangratinerad kyckling med klyftpotatis, sallad och smörstekt sparris.



Tvätta och skär upp din potatis och lägg i en stor bunke, Häll över lite olivolja salt och nymalen svartpeppar. Blanda om ordentligt med händerna. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och lägg ut din potatis på plåten. Ställ in i ugnen som är 200 grader varm.


Du behöver:
ca 600 gram Kycklingfileer
4 dl Creme fraiche
minst 150 gram  Parmesanost
1 Vitlöksklyfta
1 nypa Salt
Svartpeppar

Gör så här:

Torka av kycklingfileerna med hushållspapper och skär upp dem i 3*3 cm stora bitar, lägg ner i en ugnsfast form.

Riv Parmesanosten och lägg ner i en bunke. Blanda ner Creme fraichen, pressa ner Vitlöksklyftan, salta och peppra.

Ställ in i ugnen som är 200 grader varm, den ryms ovanför potatisen. ;o) Efter ca 30 minuter är det dags att kolla om kycklingen är genomstekt. Du kan ta ut en bit och skär itu den så ser du om den är genomstekt. Det ska inte finnas något rosa alls inuti. :o)


Medan du väntar kan du göra en härlig sallad, duka bordet och smörsteka Sparrisen.

Lycka till och smaklig måltid!