lördag 14 december 2013

Thaigryta med vårrullar och nudlar

Drömmen om Thailand!
Någon gång ska jag ta mig till Thailand, jag ska njuta av varenda varma grad, simma i det varma vattnet och njuta av allt det vackra, men just nu känns det väldigt avlägset, så det får bli en middag med inspiration från Thailand. 






 

Lånade bilder






THAIGRYTAN

1000g kyckling filé
1 tärning grönsaksbuljong
Olja eller cocosa
Strimla kycklingen och fräs i fettet. Tillsätt sedan buljongen och ca 0.5l vatten.

Tillsätt sedan:
1 grovhackad vitlöksklyfta
2 finhackade chilifrukter
1msk Röd curry paste
ca 5cm färsk grovhackad ingefära
Broccoli delad i mindre bitar
1 msk tomatpure
saft från 1/2 lime
1 liten burk strimlad bambuskott
1 liten burk skivade vattenkastanjer

grovhacka:
1 gul lök
1 paprika
5 salladslökar
1 knippe gräslök

smaksätt med:
Fish sauce
Oyster sauce
eventuellt mer
Röd curry paste

NUDLARNA
Fräs på 1 grovhackad gul lök samt 1 näve rivet vitkål i olja eller cocosa.
Tillsätt ca 0.5l vatten och 1pkt asiatiska äggnudlar.
När nudlarna nästan är klar smaksätter du dem med 
Fish sauce
Oyster sauce
Soja
Till sist rör du ner 2 uppvispade ägg, innan du stänger av värmen.

VÅRRULLARNA
Fin strimla det löjligt tunt
1/4 del vitkål
1-2 morötter
1 gulök
1 röd chili
Fräs detta i rikligt med olja.
Smaksätt med fish sauce och oystersauce
Tillsätt 1/2 frp glasnudlar och häll på 2dl vatten och 1dl soja.
Koka till nudlarna känns klara och vätskan kokat bort.

Lägg ut filodeg och lägg på lite, ca 2msk med fyllning och rullar ihop ett halvt varv, vik in kansterna och rulla ihop vårrullen. Lägg dem på en ren kökshandduk eller bakplåtspapper inför friteringen.

Serveras med Sweet chili sauce och en klick creme fraiche




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar