fredag 27 december 2013

Räksalsa eller en trendig Räkcoctail

Räksalsa eller en trendig Räkcoctail

Heta räkor till förrätt har blivit lite av en tradition för oss på Nyårsafton, men i år tänker jag om och nytt.
Ja lite i alla fall. Det blir fortfarande en "räkig" förrätt men i annan tappning. :)
Den här rätten är både stark, fräsch och med lite söta inslag från mangon.
Syndigt gott!
Servera den antingen som en klassisk räkcoctail eller på Endiv salladsblad. Endiv salladsbladen är formad som skedar och ger perfekta tilltugg!









Du behöver:
300g skalade räkor (skölj ej räkor, då tappar de smak)
15cm urkärnad gurka
0.5-1 mogen mango
1/2 urkärnad röd chili
1 knippe persilja
saft från 1/2 lime
1msk finrivet färsk ingefära
1dl morotsjuice
1 nypa socker
salt 
svartpeppar
tabasco
2msk rapsolja

Tärna mangon, chilin och gurkan och lägg ner i en skål, finhacka persiljan.
Blanda i räkorna och oljan.
Fin riv ingefäran över blandningen och häll över morotsjuicen och pressa även i limesaften.
Smaksätt nu med resterande ingredienser.  Ska salsan stå en längre stund innan servrering kan du vara försiktig med tabascon. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar