lördag 21 december 2013

Brieostfylld och Baconlindad kycklingfilé

Brieostfylld och Baconlindad kycklingfilé

Vanligtvis brukar jag göra en ugnsform fylld med skivade Kyckling filéer varvad med brieost skivor och toppa med baconsmulor över. Idag blev det ett annat format, det var också gott och såg lite lyxigt ut, men jag föredrar nog i uppskivat i en ugnsform. :)


1. Ta så många kycklingfileer som ni är personer som ska äta, lägg dem i en bred kastrull och täck med vatten och 1 grönsaksbuljong och 1 kycklingbuljong tärning. Koka till kycklingen är genomlagad.

2. När filéerna svalnat något delar du dem i tunna skivor eller öppnar upp filén, beroende på hur du vill göra. Antingen varvar du kyckling och brieost skivor eller lägg brieost i din filé. Krydda med lite nymalen svartpeppar.
Stäng igen filen och linda hårt med bacon innan du lägger den i ett ugnståligt fat. Ska du göra den andra varianten tärnar du upp baconen och strör över.
In i ugnen som är 250°c till baconen fått fin färg.

3. Detta har jag serverat med sallad, ris och en klick creme fraiche. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar