måndag 18 november 2013

Sourcream ground meat steaks, rise and roasted garlic sause

Sourcream biffar med ris och rostad vitlökssås




Barnen älskar skolans sourcream biffar och de pratar alltid väldigt glatt om det när de fått de till lunch. Så nu försökte jag göra nåt liknande hemma till middag i helgen.
Mycket uppskattat vill jag lova.

Till Biffarna behöver du:
500 g blandfärs
1pkt OLW dipp pulver med vitlökssmak
1pkt gräddfil
1 gul lök Mixad eller otroligt finhackad
1 ägg
1 dl ströbröd
salt
svartpeppar
smör till stekning

Till såsen behöver du:
3-4 vitlöksklyftor
1 nypa socker
1 nypa salt
1 msk smör 

Blanda samman allting väldigt väl och forma till biffar. Stek på medelhög värme till de får en gyllene stekyta på båda sidor. Lägg sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Skjutsa in i ugnen på 175 grader med riset kokar.

I stekpannan steker du på 3-4 skalade hela vitlöksklyftor i smör, till de blir mjuka. Mosa sedan dem i en skål med en gaffel. Strö över en nypa socker och en nypa salt. Rör ner cream frache. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar