måndag 25 november 2013

Pepparkakor på egen deg!

Pepparkakor Gingerbread 

Pepparkakor må vara det absolut godaste med julen. Ja ok, Zeunertz julmust räknas också in bland topp tio. 
Pepparkakor måste vara tunna, spröda och otroligt smakrika. Det är inte alltid helt enkelt att finna pepparkakor som uppfyller mina kriterier, så jag får helt enkelt baka egna. 
Mina blir absolut inte vackra eller tunna som köpe kakor, men de är smakrika :)
DU BEHÖVER:
9 dl vetemjöl
300 g strösocker
250 g mjukt smör (Inte margarin)
125 g grädde
1,5 dl mörk sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel malen
1 msk ingefära malen
1 tsk ingefära malen
1 tsk nejlikor malen
1,5 tsk kardemumma malen
1 tsk pomerans malen
Blanda ihop ordentligt, plasta in ordentligt och lägg i kylen minst 1 vecka. 
Vid gräddning knådar du degen tunt och gräddar dina kakor på 170 grader i mitten av ugnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar