måndag 18 november 2013

Peanutbutter and chocolate cup

Sneak peek på julgodiset!

Nu börjar en helt fantastisk tid för bakning och matlagning, men också sällskapsspel i dovt stearin ljus, snökojje byggande, skridsko och pulkåkning som följs av varm choklad eller glögg och pepparkakor.

I går provade jag min nyinköpta silikonform för praliner, jag hittade den på Järnia för en ganska billig peng.

Smält ca 150 g choklad på svag värme, Marabou är godast. Jag provade bak choklad men den var för lite söt.

Fyll en sprits med Jordnötssmör.

Droppa ner smält choklad i dina små knäckeformar i papper, folie eller silikon, så kanterna och botten blir choklad täckta.
Kyl väl.
Spritsa i jordnötssmöret. Kyl igen.
Ta det sista av den smälta chokladen och täck över formarna, så dina praliner får en botten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar